torstai 12. tammikuuta 2012

Ihana talvi!


Koulut alkoivat tällä viikolla. Pakkasten ja lumien myötä lapset pääsevät hiihtämään ja luistelemaan. Vuosittainen jännitys siitä, mahtuvatko monot ja luistimet jalkaan alkoi. Osa mahtui ja osa ei. Onneksi hankittiin molemmille samanlaiset suksipaketit. Nyt pienempi sai isomman monot itselleen ja ilokseni löysin kirpparilta ihan edellisiä vastaavat monot isommalle muksulle. Isommalle luistimet taas menivät ja pienemmälle uudet ovat hakusassa. Tällaista se on. Jatkuvaa inventaarioita lasten vaatteiden ja harrastuvälineiden kanssa.

Luistimien kätköistä löytyi yhdet pienen pojan lempparivillasukat. Tein nämä viime talvena pienillä puikoilla (2,5?) mustasta nalle-langasta ja jämäkeristä. Olisko ollut jotain Gjestalin lankoja, en muista. Malli on itse keksitty. Tosi tiiviit näistä tuli ja hyvin kestivät villakonepesun. Mun neulomuksista tuppaa tulemaan enemmän tiukkoja kuin löysiä. Se on aina sellaista titraamista puikkojen ja silmukoiden kanssa.



Vaikka lupasin olla hankimatta lankoja, tarttui matkaani Novitan Noki lankaa kaksi kerää. 40 senttiä on jo kaulaliinaa valmiina musta-harmaasta versiosta. Ihan kivaa kutoa kasin puikoilla. Vähän huolittelematon ulkonäkö tuossa on, mutta sopii kaulaliinan tyyliin. Ja sitten... Ah.. Ostin langan lähes pelkän tuoksun perusteella. Novitan huopasta Lampola ja sävy Lissu. Se niin pehmeää ja tuoksui ihan lampaalle. En tiedä yhtään mitä siitä tekisin, mutta se vaan oli saatava.

3 kommenttia:

  1. Mustaa ja harmaata. Mielenkiintoista, jos minulta kysytään. Nyt on blogi luettu, ja pitää alkaa miettiä. Yhdestä jutusta olen jo varma, mutta se vaatii aikaa. Toisesta jutusta olen vähän epävarma, mutta katsotaan, miten käy.

    VastaaPoista
  2. Salaperäisen kiehtovaa! Mä ihan tirisen täällä.

    VastaaPoista
  3. Ja minä jännitän ihan kamalasti, että mitä sitä voisi järjestää. Onneksi viime kierroksen lahjoista voikin olla hyötyä nyt. Mikähän mahtaa olla suhteesi merinovillaan ja tummanpunaiseen väriin?

    VastaaPoista